Bekijk onze cursussen en trainingen

Let op de kleintjes!

Voor kinderen die huiselijk geweld meemaakten, organiseert Indigo de cursus Let op de kleintjes. In 8 bijeenkomsten leren kinderen tussen 6 en 12 jaar op een speelse manier om met hun ingrijpende ervaringen om te gaan.

Assertiviteitstraining 18+

Kwadraad organiseert een assertiviteitstraining voor inwoners van Nissewaard van 18 jaar of ouder. Je leert beter met anderen omgaan, op een goede manier voor jezelf opkomen en een positiever zelfbeeld opbouwen.

Kinderen en echtscheiding (KIES)

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de spel- en praatgroep Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen uit de basisschoolgroepen 4 tot en met 8 met deze nieuwe situatie om te gaan, en de scheiding te verwerken.

Sociale weerbaarheidstraining (Sowe)

Niet ieder kind is even weerbaar. Heeft jouw kind het nodig om steviger in zijn schoenen te komen staan en zit hij in groep 5 of zes? Dan is de sociale weerbaarheidstraining misschien iets voor hem.

Sociale vaardigheidstraining (Sova)

Sociale vaardigheden maken het leven gemakkelijker. Het helpt je kind bijvoorbeeld om contact te leggen met leeftijdgenoten of om voor zichzelf op te komen. Zit jouw kind in groep 7 of 8 van de basisschool en vindt hij het normale sociale verkeer lastig? Dan is hij welkom op de Sova-training.

Lotgenotengroep KOPP/KVO (8-12 jaar)

Wanneer ouders psychische problemen hebben of verslaafd zijn, merken kinderen dat. Praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt lucht vaak op, en kan helpen voorkomen dat het kind problemen krijgt. Daarom organiseert Context de lotgenotengroep Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Verslaafde Ouders (KVO).