Jeugdondersteuningsteams Nissewaard

Vanaf 1 januari 2015 is het Jeugdondersteuningsteam een nieuw onderdeel van het CJG. In Nissewaard zijn 4 gebieden met ieder een eigen Jeugdondersteuningsteam. In deze teams werken jeugd- en gezinscoaches. Ze bieden advies en hulp aan ouders en jongeren.

Samen zoeken naar een oplossing
In het Jeugdondersteuningsteam werken jeugdverpleegkundigen, schoolmaatschappelijk werkers en jeugd- en opvoedhulp professionals. Ieder heeft zijn eigen kennis op het gebied van jeugdzorg waarmee we jou samen verder kunnen helpen. Kun je soms wat extra hulp gebruiken bij het opvoeden? Of heb je gewoon een vraag over jouw kinderen? Wij denken graag met je mee. Bij ons kun je terecht voor een persoonlijk advies. Wij bieden hulp op maat, passend bij jouw persoonlijke situatie. Van een enkel adviesgesprek tot intensieve begeleiding.

Eén gezin… Eén plan
Samen met jou stelt een jeugd- & gezinscoach een gezinsplan op en kijken we wie je kan helpen. Wat kun je zelf, zijn er mensen in je directe omgeving die jou kunnen steunen? Familie, vrienden, buren, leerkrachten of trainers? Waar nodig proberen wij snel te helpen, zodat je weer zelfstandig verder kunt. De jeugd- en gezinscoach houdt contact met jou en jouw gezin tot onze ondersteuning niet meer nodig is. De jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk. Dat kan zijn bij jou thuis, op school, de kinderopvang of gewoon op de vestiging van het CJG.

Vragen?
Je kunt ons bereiken via CJG Nissewaard. Dat kan via de school van je kind, de jeugdverpleegkundige of door zelf contact op te nemen. Nog vragen over het aanbod van het jeugdondersteuningsteam? Of op zoek naar extra informatie? Kom dan langs op Hoogwerfsingel 2, 3202 SP, Spijkenisse. Mailen kan natuurlijk ook via ons contactformulier of bellen via 010- 44 44 642 iedere werkdag van 8.30 – 17.00 uur.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.