Opvoedvragen? Het opvoedbureau ondersteunt

Hoe zorg ik dat mijn kind lekker gaat slapen? Hoe voorkom ik dagelijkse strijd tijdens het eten? En natuurlijk: waarom luistert mijn kind niet gewoon? Monica Krouwer spreekt iedere dag ouders die behoorlijk onzeker worden van het gedrag van hun kind. Als pedagoog van het opvoedbureau ondersteunt ze ouders die vragen hebben over de opvoeding. “Vaak is een net andere aanpak genoeg om het gedrag van je kind positief te veranderen.”

Het opvoedbureau geeft advies over de opvoeding van kinderen van alle leeftijden. “Of je nu vragen hebt over de driftbuien van je peuter of van je puber! Elke leeftijd kent zijn eigen opvoeduitdagingen. Uitdagingen die je soms even boven het hoofd groeien. Dan is het fijn dat er iemand in de buurt is met wie je kunt overleggen. Je kunt heel eenvoudig bellen voor een afspraak en vervolgens gelijk terecht. Het opvoedbureau heeft geen wachtlijsten en er zijn geen kosten verbonden aan een gesprek.”  Monica’s streven is altijd om ouders meteen al in het eerste gesprek een bruikbaar advies te geven. “Het is zo mooi om vervolgens te zien hoe ouders zelf tot een oplossing komen. Ik geef advies, maar zij moeten het toch maar allemaal zelf doen. Als ouders in een vervolgafspraak aangeven hoe het gedrag van hun kind is verbeterd, dan ben ik echt trots op ze. Het is ze zelf gelukt!”

Korte lijnen
Sommige ouders zoeken zelf contact met het opvoedbureau. Andere komen bij het opvoedbureau terecht via partners binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin. Bijvoorbeeld via  het consultatiebureau, de jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen; als ouders vragen hebben over moeilijk gedrag, lastige eters of zindelijkheid. “En op mijn beurt verwijs ik ouders die binnenkomen door naar andere specialisten, als ik denk dat dat nodig is. Door deze korte lijnen kunnen we snel de best mogelijke ondersteuning bieden. Uiteraard wel altijd in overleg met en met goedkeuring van de ouders.” Ook huisartsen, kinderopvangleidsters, leerkrachten of schoolmaatschappelijk werkers weten het opvoedbureau te vinden. “Een huisarts kan bijvoorbeeld zien dat het niet goed gaat met een kind terwijl er geen medische klachten zijn. Hij ziet dat de ouders het echt even niet meer weten. Met toestemming van de ouders neemt hij contact op met het opvoedbureau. Ik bel de ouders dan zelf om te kijken of ik wellicht advies voor ze heb. En zo zorgen we er samen voor dat het weer gezellig wordt in huis!”

Ook opvoedvragen?
Bel voor al je vragen over opvoeden met het centrale nummer 0181-23 71 00 of rechtstreeks met Monica Krouwer, telefoonnummer 06-52749927. Zij maakt graag een afspraak met je.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.