Over CJG Nissewaard

Over CJG Nissewaard

Sinds begin 2015 is er veel veranderd in de jeugdhulp. De gemeente kreeg er veel taken bij en om deze goed uit te voeren, is samenwerking het sleutelwoord. Daarom is de netwerkorganisatie CJG Nissewaard gevormd. Hierin bundelen verschillende partijen de krachten. Van jeugdartsen en -verpleegkundigen tot schoolmaatschappelijk werkers en gezinscoaches. Er is bovendien samenwerking met bijvoorbeeld scholen en jongerenwerk.

Eén aanspreekpunt
De netwerkorganisatie CJG Nissewaard helpt kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar, en hun ouders. We vinden het versterken van de eigen kracht van ouders belangrijk. Met preventie en lichte ondersteuning proberen we zwaardere jeugdhulp te voorkomen. Het CJG is het eerste aanspreekpunt. Je kunt bij ons terecht met vragen over borstvoeding en dwarse pubers, maar ook wanneer het vastloopt in jouw gezin. We kijken of we de vraag zelf kunnen oppakken of dat er expertise van een netwerkpartner nodig is.

In de buurt
Met drie locaties in Spijkenisse, één in Zuidland en één in Heenvliet, is er altijd een Centrum voor Jeugd en Gezin in de buurt. Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon. In de gemeente Nissewaard zijn vier jeugdondersteuningsteams (JOT). Ook daar werken we met één aanspreekpunt per gezin.

Meer over CJG Nissewaard

“Het Centrum voor Jeugd en Gezin Nissewaard kent de uitdagingen van de wijk. Daarom kunnen we meer dan alleen adviseren, wij kunnen helpen.”
Lotte van der Wiel, jeugdverpleegkundige bij CJG Nissewaard